Blogger tarafından desteklenmektedir.

Hoşgeldiniz :)

Sitemizde çeşitli oyunları özgün yorumlarla yorumlamak ve size daha keyifli bir oyun sunmak için açılan tüyolar verme diyarına hoşgeldiniz :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Clash Of Clans Başlangıç Rehberi

Hadi bakalım Selamun Aleykum arkadaşlar. Geçen konularda Lords&Knıghts oyununu  incelemiştik açıkcası bi kaç taktiği de yorum gelirse yayınlıcam suanlık o konulara ilgi pek olmadı ama yazılarımı yazdım taslak halinde duruyor Lords&Knıghtsla ilgili.Neyse işte bende oynadığım diğer oyun olan Clash of Clans ı incelemeye karar verdim ve elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.Bu Konumuz yeni başlayanlar içindir.

Oyunumuz köy geliştirme esasına dayalı bir savaş oyunudur.Genelde gelişme yarışı olsada oyunda savaşlarla ''kazanma veya kaybetme'' ye bağlı olarak bir ''KUPA'' sistemi vardır zaferlerle + kupalar kazanıp üst liglere çıkabilir sıralamada öne geçebilirsiniz.


  • Kaynaklar

Oyuna başladığımızda 2 kaynağımız var(ilerde kara iksirde ekleniyor).Biri altın madeni biri de iksirlerimiz.Altın madenleri genel olarak bina gelişiminde kullanılan bir kaynak, iksir ise asker basımı ve asker seviye yükseltme üzerine tabi bazı istisnalar haric altın depo ve madenleri geliştirirkende lazım oluyor.Sizlere tavsiyem depoları olabildiğince yukarda tutun depolardan önce kaynak üreticileri kascam diye fazla uğraşmayın.Kaynaklara ek olarak ilerde eklenecek Kara İksir var bu kara iksir barbar kral ve okçu kraliçe çıkarmak için ve bazı özel birimler çıkarabilmek için kullanılır.








  • Gem(Elmas  veya Taş)
Gemler bina inşaatı veya asker üretimini bitirmeye, kaynak üretimini artırmaya,yetmeyen kaynakları satın almaya ve hızlı bir gelişim edinmek için EK İŞÇİLER almayı sağlayan gerçek parayla alınan bir kaynaktır.Bu yolla gelişmek için elinizi cebinize atmak gerekecek.Ama para verceğime emek vermeyi tercih ederim.Zaten korkmayın oyundaki bazı görevlerle ve köyünüzde çıkan calı kaya gibi şeylerle elmas kazanacaksınız ve elmasınız birikince ve 3. işçiyi para vermeden alabilceksiniz ben şuan 4. işçi için biriktiriyorum tavsiye ederim har vurup harman savurmayın biriktirin :)
Eğer illede alcaksınız parayla alabilrsiniz.

  • Birimler
Oyuna yeni başladığınızda elinizde nur topu gibi barbarlarınız oluyor.Gerçekten kullanışlı ve işe yarayan birim sadece başladıgınızda değil ilerde yağmalardada kullanacaksınız.Ama yine tavsiyem Kışlayı bir an önce 3.seviye yapıp okçu ve devide çıkarmanızdır gelişiminizde ham getiren yağmaları yapacak ordu çeşitli olursa başarı oranınız yükselecektir.


  • Yağmalar
Her online strateji ve savaş oyunu gibi bu oyununda vazgeçilmezi yağmalardır.İsterseniz koruma sürenizi hemen bitirip direk yağma yaparak daha hızlı gelişebilirsiniz ama aynı zamanda sizde yağma yerseniz onun yerine koruma süresi bitesiye kadar oyunun kendi goblin saldırılarındanda ilk zamanlar için yeterli hamı elde edebilirsiniz ben öyle yapmıştım.Yağmalarda size tavsiyelerim önünüze gelene saldırmayın gücünüze göre bulun ham bakımından yüksek güç olarak düşük kişileri bulun ve yağmalayın.İnaktif kişilere denk gelirseniz direk yağmalayın inaktif olduklarını ise köylerinde mezarlar varsa,altınları üreticilerinde ise ve bir kaç altın yere düşmüşse inaktif olduğu belli olur.Bu kişilerde genelde ham vardır ve size intikam almaya geri gelmezler:)


  • Klanlar
Oyunu benzeri oyunlardan ayıran özelliği klan arası birlik gönderimi ve klan savaşlarıdır. Bu savaşlar oldukça zevkli oldugu kadar güzelde getirileri vardır.Ayrıca kimi Gem kazanma görevleride klanla ilgilidir.


Bu konumuzdada Clah of Clansı yeni başlayanlar için şöyle bi özet geçtik ileriki konularda bu bloga özel taktikler vereceğim izlemeye devam edin hatta şu sizin tarayıcıda sık kullanılara ekleyin girin bakam bi hadi Allah a emanetsiniz :) Eğer eksik kalmışsa yorum atın paylaşalım :)




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.:)